Astrocamera Celestron Skyris 236C

4 posts / 0 new
Last post
scadie
Astrocamera Celestron Skyris 236C

Good evening,

I just install the VirtualHere server on a Raspberry 3, work perfectly exept for 1 of my device, It's just disconnect and reconnect by himself. The device is a camera Celestron Skyris 236C.

Any Idea ? See the log I grab from the server:

May 3 19:55:47 raspberrypi kernel: [ 1118.973283] usb 2-1: new SuperSpeed Gen 1 USB device number 8 using xhci_hcd
May 3 19:55:47 raspberrypi vhusbdarmpi3[811]: Found Super speed device [199e:845a] "Celestron, SKYRIS 236C" at address 21
May 3 19:55:47 raspberrypi kernel: [ 1119.003761] usb 2-1: LPM exit latency is zeroed, disabling LPM.
May 3 19:55:47 raspberrypi kernel: [ 1119.004667] usb 2-1: New USB device found, idVendor=199e, idProduct=845a, bcdDevice= 0.00
May 3 19:55:47 raspberrypi kernel: [ 1119.004682] usb 2-1: New USB device strings: Mfr=1, Product=2, SerialNumber=3
May 3 19:55:47 raspberrypi kernel: [ 1119.004695] usb 2-1: Product: SKYRIS 236C
May 3 19:55:47 raspberrypi kernel: [ 1119.004706] usb 2-1: Manufacturer: Celestron
May 3 19:55:47 raspberrypi kernel: [ 1119.004718] usb 2-1: SerialNumber: 38814290
May 3 19:55:47 raspberrypi mtp-probe: checking bus 2, device 8: "/sys/devices/platform/scb/fd500000.pcie/pci0000:00/0000:00:00.0/0000:01:00.0/usb2/2-1"
May 3 19:55:47 raspberrypi mtp-probe: bus: 2, device: 8 was not an MTP device
May 3 19:55:47 raspberrypi kernel: [ 1119.183482] usb 2-1: reset SuperSpeed Gen 1 USB device number 8 using xhci_hcd
May 3 19:55:47 raspberrypi vhusbdarmpi3[811]: Device 21 [199e:845a] BOUND to connection 1
May 3 19:55:47 raspberrypi kernel: [ 1119.213772] usb 2-1: LPM exit latency is zeroed, disabling LPM.
May 3 19:55:48 raspberrypi kernel: [ 1119.373566] usb 2-1: reset SuperSpeed Gen 1 USB device number 8 using xhci_hcd
May 3 19:55:48 raspberrypi kernel: [ 1119.403787] usb 2-1: LPM exit latency is zeroed, disabling LPM.
May 3 19:56:13 raspberrypi kernel: [ 1145.023530] usb 2-1: USB disconnect, device number 8
May 3 19:56:13 raspberrypi vhusbdarmpi3[811]: Device 21 [199e:845a] SURPRISE UNBOUND from connection 1
May 3 19:56:13 raspberrypi vhusbdarmpi3[811]: Unmanaging device 21 [199e:845a]
May 3 19:56:14 raspberrypi kernel: [ 1145.383754] usb 2-1: new SuperSpeed Gen 1 USB device number 9 using xhci_hcd
May 3 19:56:14 raspberrypi kernel: [ 1145.424184] usb 2-1: LPM exit latency is zeroed, disabling LPM.
May 3 19:56:14 raspberrypi kernel: [ 1145.425037] usb 2-1: New USB device found, idVendor=199e, idProduct=845a, bcdDevice= 0.00
May 3 19:56:14 raspberrypi kernel: [ 1145.425052] usb 2-1: New USB device strings: Mfr=1, Product=2, SerialNumber=3
May 3 19:56:14 raspberrypi kernel: [ 1145.425065] usb 2-1: Product: SKYRIS 236C
May 3 19:56:14 raspberrypi kernel: [ 1145.425077] usb 2-1: Manufacturer: Celestron
May 3 19:56:14 raspberrypi kernel: [ 1145.425089] usb 2-1: SerialNumber: 38814290
May 3 19:56:14 raspberrypi mtp-probe: checking bus 2, device 9: "/sys/devices/platform/scb/fd500000.pcie/pci0000:00/0000:00:00.0/0000:01:00.0/usb2/2-1"
May 3 19:56:14 raspberrypi mtp-probe: bus: 2, device: 9 was not an MTP device
May 3 19:56:14 raspberrypi vhusbdarmpi3[811]: Found Super speed device [199e:845a] "Celestron, SKYRIS 236C" at address 21
May 3 19:56:14 raspberrypi kernel: [ 1146.073999] usb 2-1: reset SuperSpeed Gen 1 USB device number 9 using xhci_hcd
May 3 19:56:14 raspberrypi vhusbdarmpi3[811]: Device 21 [199e:845a] BOUND to connection 1
May 3 19:56:14 raspberrypi kernel: [ 1146.104216] usb 2-1: LPM exit latency is zeroed, disabling LPM.
May 3 19:56:14 raspberrypi kernel: [ 1146.263969] usb 2-1: reset SuperSpeed Gen 1 USB device number 9 using xhci_hcd
May 3 19:56:14 raspberrypi kernel: [ 1146.294212] usb 2-1: LPM exit latency is zeroed, disabling LPM.
May 3 19:56:18 raspberrypi kernel: [ 1149.714073] Voltage normalised (0x00000000)

Thank you for your help.

Sylvain Cadieux

Michael
.

I think you are using a pi4 ?

Anyway try right clicking on the camera in the virtualhere client and selecting Custom Event Handler... and pasting in this line

onReset.$VENDOR_ID$.$PRODUCT_ID$=

then press OK.

Now try to use the camera again. If it still doesn't work, use a separately powered USB hub (notice the Voltage message in the log) that might mean there is a lack of power through the USB port directly.

scadie
Follow up

Hi Michael,

I try the line but still not working, on the Raspberry PI3 with the software vhusbdarmpi3, can you tell me where is the config file, i check in the /root directory but i can't find it. I will try to change some parameter.

Let me know

Thank you for your help

Michael
run this

run this

grep vhusbd /var/log/syslog

It will say "Using configuration..." with the full path.

(Make sure to stop the vhusbdarmpi3 process before editing the config.ini file)

Log in or register to post comments