M1 iMac / Synology NAS not working

4 posts / 0 new
Last post
avalon42x
M1 iMac / Synology NAS not working

I have a SSD connected to my Synology NAS and try to connect to it with the latest M1-enabled Client but its not showing up in Finder. Virtualhere client shows "in use by you" but it does not show up in finder.
Any idea?

Some Console output:
default 16:43:50.942420+0100 runningboardd [app:5809] Ignoring suspend because this process is not lifecycle managed
default 16:43:50.942383+0100 runningboardd Acquiring assertion targeting [app:5809] from originator [daemon:334] with description
]>
default 16:43:50.942692+0100 runningboardd [app:5809] Set darwin role to: UserInteractiveFocal
default 16:43:50.943039+0100 runningboardd Assertion 385-334-2622 (target:[app:5809]) will be created as active
default 16:43:50.943125+0100 runningboardd [app:5809] Ignoring GPU update because this process is not GPU managed
default 16:43:50.943990+0100 runningboardd Calculated state for app: running-active (role: UserInteractiveFocal)
default 16:43:50.944016+0100 runningboardd [app:5809] Ignoring jetsam update because this process is not memory-managed
default 16:43:50.944053+0100 runningboardd [app:5809] Ignoring suspend because this process is not lifecycle managed
default 16:43:50.944091+0100 runningboardd [app:5809] Ignoring GPU update because this process is not GPU managed
default 16:43:52.856017+0100 runningboardd Invalidating assertion 385-334-2621 (target:[app:5809]) from originator [daemon:334]
default 16:43:52.972140+0100 runningboardd [app:5809] Ignoring jetsam update because this process is not memory-managed
default 16:43:52.972136+0100 runningboardd Calculated state for app: running-active (role: UserInteractive)
default 16:43:52.972170+0100 runningboardd [app:5809] Ignoring suspend because this process is not lifecycle managed
default 16:43:52.972217+0100 runningboardd [app:5809] Set darwin role to: UserInteractive
default 16:43:52.972248+0100 runningboardd [app:5809] Ignoring GPU update because this process is not GPU managed
default 16:43:56.076674+0100 runningboardd Assertion did invalidate due to timeout: 385-334-2622 (target:[app:5809])
default 16:43:56.190982+0100 runningboardd [app:5809] Ignoring jetsam update because this process is not memory-managed
default 16:43:56.191001+0100 runningboardd Calculated state for app: running-active (role: UserInteractive)
default 16:43:56.191016+0100 runningboardd [app:5809] Ignoring suspend because this process is not lifecycle managed
default 16:43:56.191051+0100 runningboardd [app:5809] Ignoring GPU update because this process is not GPU managed

Michael
.

In the virtualhere client, right click on the SSD and can you tell me the details shown there?

avalon42x
Properties

You mean the properties?

VENDOR: Seagate
PRODUCT: OneTouch SSD
VENDOR ID: 0x0BC2
PRODUCT ID: 0xAB14
SERIAL: 00000000NAAK3ASW
ADDRESS: 41

You are using this device

Michael
.

Hmm ok sorry i dont have that disk , but i have the Samsung T2 SSD which is very similar and it works fine.

1. I plug the Disk into my DS120j
2. Use the Samsung T2 SSD that appears in the virtualhere client, in Monterey (12.1 beta)
3. The disk appears like normal and can be used via virtualhere.

Might be worth updating to

a. Lastest DSM version
b. Latest OSX 12.1 if you can, that might make a difference.
What Synology NAS do you have?

Log in or register to post comments